Yoga

LOTUS CLUB MIHAI BRAVU


Yoga este clasa care aduce beneficii holistice pentru corpul, mintea si sufletul tau. Imbunatateste flexibilitatea, postura, digestia, calitatea somnului etc.

Yoga se integreaza, cu pretul unui efort minim de vointa, in viata voastra cotidiana si nu va va cere nimic care sa nu va fie la indemana.

Chiar si posturile cu care nu sunteti obisnuiti va vor fi accesibile. Veti fi pusi in situatia de a va ameliora sanatatea, supletea si autocontrolul prin postura recomandata. O postura executata, chiar si inestetic, isi pastreaza intotdeauna valoarea educativa.

Prin aceasta yoga, practicantii obtin:

Pe plan fizic

  • O suplete generala a articulatiilor si a coloanei vertebrale dupa temeperamentul si posibilitatile fiecaruia.
  • O ameliorare a functiilor: intenstinala, hepatica, cardiaca, circulatorie…

Pe plan mental

  • O posibilitate de control emotional si nervos; o tehnica de concentrare pentru a lupta impotriva risipirii gandurilor noastre; o preluare ferma a conducerii de sine, printr-o metoda personala din ce in ce mai aprofundata.
  • Echilibrul acestor doua elemente psiho-fizice se intinde asupra tuturor manifestarilor vietii noastre private, familiale si sociale, cu consecintele fericite care decurg de aici.

Hatha Yoga ne da masura ce trebuie respectata, progresia ce trebuie urmata; o putem traduce prin “calea efortului echilibrat”.

Astfel, traducand , Ha inseamna soare sau forta masculina pozitiva, activa; Tha inseamna  luna sau forta feminina negativa, receptiva; Yoga inseamna legatura, jonctiune.

Acest ultim cuvant indica si modul de mentinere sau de restabilire a echilibrului intre cele doua forte Ha si Tha, activitatea si repausul.